FETÖ’cü polislerin göreve dönme oyunu… Mahkemedeki boşluğu fırsat bildiler

FETÖ’cü Polislerin Göreve Dönme Oyunu Mahkemedeki Boşluğu Fırsat Bildiler

Emniyet Genel Müdürlüğü, MİT’in 6 yılda şifrelerini kırdığı ‘Garson’ kod adlı mahrem sorumluya ait SD karttan çıkan bilgiler doğrultusunda FETÖ’yle mücadelede şüpheli isimlerin yer aldığı yeni listeler İstihbarat Başkanlığı, Özel Harekât Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’na gönderdi. Özel Harekât Başkanlığı listenin gelmesiyle birlikte harekete geçerek, FETÖ iltisaklı bin 100 özel harekât personelini branştan çıkartarak pasif görevlere gönderdi.

Pasif göreve çekilenler arasında, Tunceli İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekât Şube Müdürlüğü’nde görev yapan ve “Kırmızı Kategori Risk 1” grubunda yer alan özel harekât polisi O.Z, 3 Ocak 2024’te özel harekât branşından çıkarıldı.

MAHKEMELERİN EMSAL KARARLARINDAN FAYDALANDI

Branştan çıkarılan O.Z, avukatı aracılığıyla Erzincan İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkemelerin, gizli tanık “Garson”un dijital verilerinin ve beyanlarının tek başına delil olarak kabul edilemeyeceğine dair emsal kararlarına dayanarak, özel ve parasal haklarının yasal faiziyle birlikte iadesini talep etti. O.Z’nin avukatı, müvekkilinin FETÖ ile ilişkili olduğunu reddederek, “Müvekkilim, başarılı bir polis memuru olup sicili temizdir. Branştan çıkarılma işlemi, haksız bir uygulamadır ve bunu haklı kılacak herhangi bir idari ya da adli soruşturma bulunmamaktadır” dedi.

BRANŞA GERİ DÖNÜŞ KARARI

Sabah’ın haberine göre, Erzincan İdare Mahkemesi, polis memuru O.Z’nin branştan çıkarılma işlemini hukuka aykırı bularak, yoksun kaldığı özel ve parasal haklarının iadesine karar verdi. Mahkeme, kararın temyizi için Erzurum Bölge İdare Mahkemesi’ne başvuru yolunu da açık bıraktı. Bunun sonucunda, O.Z. 2 Eylül’de mahkeme kararıyla özel harekât branşına geri döndü. Ancak, Emniyet Genel Müdürlüğü, 3 Kasım’da O.Z’yi yeniden branştan çıkardı.

KHK’LILARA YOL GÖSTEREN SOSYAL MEDYA HESABI

Sosyal medya platformu X’de yer alan “Polis Mevzuat” isimli hesap, mahkeme kararlarını ve avukat iletişim bilgilerini paylaşarak, FETÖ bağlantısı nedeniyle branştan çıkarılan personele rehberlik yapıyor. Hesap, polis intiharları, çalışma saatleri, KHK ile görevden alınanlar ve mahkeme süreçleri gibi konularda dikkat çekici paylaşımlar yapıyor.

Ayrıca, hesabın açıklama kısmında yer alan “polismevzuat.com” web sitesinde, kullanıcılarının kimliklerini gizledikleri görülüyor. Sitenin künyesinde, İmtiyaz Sahibi “Türk Vatansever,” Yazı İşleri Müdürü “Türk Bayraksever” ve Genel Koordinatör olarak “Türk Atasever” isimleri yer alıyor. Bu sosyal medya hesabının Siber Suçlarla Mücadele kapsamında inceleme altında olduğu öğrenildi.

EMNİYETTE NELER OLUYOR

Geçen Ekim ayında, Odatv, FETÖ ile mücadelenin sembol isimlerinden olan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Çorumlu’nun görev yerinin değiştiğini yazmıştı. Daha önce kritik, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’ndan sorumlu olan Çorumlu’ya Tanık Koruma, Belge Yönetimi ve Koordinasyon, Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlıkları’nın bağlanması FETÖ ile mücadeleye ilişkin şüphelerin oluşmasına neden olmuştu.

DİL SINAVI SORULARINI DA ÇALDILAR

Öte yandan Türkiye’de yıllarca KPSS sorularını çalan FETÖ, uluslararası alanlarda da rahat durmadı. Örgüt yönetimindeki Kenya Nairobi Işık Okulu (Light International School – LIS), Cambridge Dil Sınavı sorularının sızdırılmasıyla gündeme geldi. Dil sınavına giren öğrencilerin büyük bir kısmının aynı puanı almasını fark eden Cambridge, söz konusu okulu 5 yıl süreyle sistemlerinden men etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir